Hjem / Organisationen / Om DG / Sommerhuset

Sommerhuset

 

”Vil I med i vores sommerhus?”
Det ligger ca. 15 minutters gang fra DG… Vi har installeret brændeovn, nye varmepumper, 40 madrasser m.m., så vi sammen med vores egne elever kan afprøve en masse af vores skøre tanker vedr. anderledes undervisning - f.eks. i innovative processer.
… og vi mener, der er plads til, at vi kan dele huset - og dermed vores vision om levende undervisning - med jer og jeres udskolingselever.

Hvorfor dog det??

Historien om ”Gymnasiet der ville have sig et sommerhus…” fortæller sig ind i vores selvforståelse af, at være en uddannelsesinstitutionen, der vil være altandet end en institution. En ”familien DG”, som insisterer på, at vi også vil kunne tilbyde vores elever en lille anderledes ”undervisningslomme”, hvor man ved særlige lejligheder kan tage helt fuldstændigt fri fra hverdagens vante institutionelle rammer – vel og mærke uden, at det kræver andet logistisk af deltagerne end en gåtur på ca. 15 min. fra deres almindelige busstop.

Det er ikke planen, at stedet skal anvendes til almindelig STX-undervisning i ”4. modul en tirsdag”. Det giver slet ikke mening i vores optik – blot dårligere vilkår for den faglige undervisning og spild af undervisningstiden.

Men det skal være et fristed - et sted som den enkelte DG-elev kun kommer nogle få gange i løbet af året - og som kan leverer netop det ekstra, som vores almindelige undervisningslokaler ikke kan i forbindelse med læring.

Der er også plads til jer!

Vores vision for huset betyder, at der sagtens kan være plads til at dele den med nogle af jeres 8. 9. og 10. klasser rundt på alle vores samarbejdsskoler.

En åben invitation…

Vi vil derfor invitere jer til at benytte jer af vores nye sommerhus.
Nu vil faglige dage, brobygning, samarbejde med gymnasieklasser således kunne kombineres med et ophold i hytten, hvor jeres klasse dyrker det sociale fællesskab med hinanden. (se evt. kataloget de mange projekter, vi allerede samarbejder med forskellige folkeskoler om. De fleste er tilbud, som I også vil kunne benytte jer af – eller kom evt. selv på en god idé til, hvad I kunne tænke jer i samarbejde med os eller vores elever og i kombination med et ophold i vores sommerhus).

Vi forestiller os, at invitationen åbner mulighed for, at I kan afvikle både anderledes ”understøttende undervisning”, måske ”uddannelse og job” og/eller dække fagligt stof af,som er lettere med adgang til DG´s faciliteter - alt imens I også kan give jeres klasse et hyggeligt ophold med ild i brændeovnen – måske i samarbejde med klassens forældreråd?

Men mon ikke I i virkeligheden bedst selv kan tænke, hvordan et besøg på DG kombineret med et ophold i vores sommerhus evt. kan bruges i jeres praksis. Prøv os af med jeres ideer - så skal vi forsøge at demonstrere, at vi ofte er med på ”den værste”, når det gælder anderledes undervisning!

Det praktiske…

Hvad koster det at leje sommerhuset?

Det er gratis at låne sommerhuset – vi vil jo gerne have huset fyldt med aktivitet, når ikke vi selv er der. Det er fra vores synspunkt med at få fuld valuta for pengene.

Rengøringen efter opholdet står man selv for – rengøringsartikler og grej er i huset.

Der skal betales et depositum på 1000 kr. forud for opholdet (seneste ved udlevering af nøgle) – som selvfølgelig tilbagebetales, når huset efterlades i samme stand, som man modtog det.

Faciliteter?

Huset er 15 – 17 år gammelt, på ca. 120 kvm og ligger på en stor naturgrund, hvor man selvfølgelig også er velkommen til at slå telt op og holde lejrbål, når vejret tillader det.

Der er madrasser til 40 elever og derudover 6 køjesengspladser fordelt på 3 mindre værelser (måske til de lærere eller forældre, der er med klassen?).

Der er to store toiletter/badeværelser - samt et køkken med komfur, ovn, mikroovn, køleskab og service til ca. 50 mennesker.

Der er et lærred, og man vil kunne låne både projektor, højttalere samt router til internet på DG.

Varme?

Huset opvarmes med to varmepumper og en brændeovn.

Brænde til brændeovnen findes i et nærliggende brændeskur.

Hvordan reserverer man huset?

Man ringer til Dronninglund Gymnasium på tlf. 98 843044 – beder om at tale med John Pristed. Alternativt kan man skrive og forhøre sig på jp@drlund-gym.dk.

John vil kunne hjælpe med ideer til, hvordan man strikker et forløb og ophold sammen ud fra jeres ønsker og etablere en kontakt til relevante faglærere. John vil også kunne afklare for jer, om huset er ledigt i den ønskede periode. Vi lægger selvfølgelig op til at få fyldt en masse af vore egne undervisningsaktiviteter ind i huset. Vi har samtidigt valgt at sende denne invitation til alle vores samarbejdsskoler – velvidende at der ikke er kapacitet til, at alle klasser kan få muligheden. Vi forudser derfor, at I bør være ude i god tid med jeres forespørgsel på en reservation, hvis I vil benytte jer af tilbuddet og sikre jer et ophold. Vi tager p.t. imod forespørgsler på ophold på hverdage.

Mad?

Til de måltider, hvor I er i sommerhuset er der mulighed for,at I selv kan lave mad i husets køkken.

Alternativt kan I forudbestille dagens ret som take away fra kantinen til aftensmaden – så I blot skal varme maden op, når I skal spise (pris aftales med vores cafe-chef).

Når I opholder jer på DG, kan I medbringe madpakker eller alternativ handle i skolens cafe, hvor der hver dag sælges en varm ret m. grønt tilbehør til 30 kr. og diverse flutes og wraps til 30 kr. – samt andet godt.

Ankomst og afrejse?

Det står jer frit for, hvornår I ønsker at ankomme – nøglen og koden til alarmen udleveres dog kun på kontoret i gymnasiets normale åbningstid fra 8.10 – 14.50. Nøglen afleveres igen samme sted.

Scroll to Top